Miten yksilön koulutustaso vaikuttaa erilaisiin palkitsemismuotoihin osallistumiseen? - Mikkonen, Niko (2023)
Tutkielmassa perehdytään yksilön koulutustason merkitykseen tuotosperusteisiin palkitsemismuotoihin osallistumisen kannalta. Teoriaosuudessa palkitsemismuotoja tarkastellaan päämies-agentti-ongelman avulla. Aiemmat tutkimukset ja kirjallisuus keskittyvät työtehtävien sisältämiin riskeihin ja niistä palkitsemiseen. Tämän tutkielman hypoteesi muodostetaan yhdistämällä yksilön koulutustason vaikutus hänen riskinkarttamiseensa ja erilaisten palkitsemismuotojen riskeihin.