Kotitaloudet esineiden internetin käyttäjinä - Limma, Ada (2024)
Esineiden internetti on laajasti levinnyt asia. Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan sitä, miten kotitaloudet hyödyntävät esineiden internettiä. Tämä tutkielma on tärkeä, koska on tärkeää tietää miten kotitaloudet hyödyntävät esineiden internettiä. Tutkielmassa esitellään eri kotitalouden prosesseja ja sitä, miten näissä prosesseissa voidaan hyödyntää esineiden internettiä. Tutkimuskysymyksenä toimii " Miten kotitaloudet hyödyntävät esineiden internettiä?" Tulokseksi saatiin, että kotitaloudet hyödyntävät esineiden internettiä monissa prosesseissa ja se on tärkeä osa kotitalouksien energiankulutuksen säätelyä ja arjen helpottamista. Kotiautomaation avulla voidaan vähentää energiankulutusta. Etäohjattavilla laitteilla voidaan helpottaa arkea. Tutkielma on suoritettu tieteellisenä kirjallisuuskatsauksena. Jatkotutkimuksena voitaisiin tutkia, miten kaikilla kotitalouksilla olisi mahdollisuus hyödyntää esineiden internettiä.