Poliittinen erimielisyys ja sen demokraattinen toteutuminen Chantal Mouffen agonistisessa demokratiassa ja Kari Palosen parlamentarismin ideaalityypissä - Kupiainen, Kalle (2023)
Tutkielmani tarkastelee erimielisyyden merkitystä politiikalle ja sen toteutumista demokraattisesti Chantal Mouffen ja Kari Palosen teorioiden kautta. Kysyn tutkimuksessa ensinnäkin yleisemmällä tasolla, mikä on erimielisyyden merkitys politiikalle Mouffen ja Palosen mukaan. Toinen tutkimuskysymykseni on, mikä on heidän mukaansa demokraattinen tapa tämän erimielisyyden ilmenemiselle. Lopuksi kokoan yhteen heidän yhtäläisyytensä ja eronsa vertailemalla teorioita toisiinsa.