Hatkassa ja hukassa : sijoitettujen nuorten luvattomat poissaolot turvallisuusnäkökulmasta - Hiissa, Jasmin (2023)
Tässä kuvailevassa kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan hatkaamista, eli sijaishuoltopaikasta luvattomasti poistumista tai sinne palaamatta jättämistä. Kandidaatintutkielman tutkimustehtävä on luoda informatiivinen kuvaus siitä, mitä hatka-ilmiöstä ja sen taustalla olevista syistä tiedetään yleisesti ja tutkimuksen valossa. Tutkielmassa tarkastellaan hatkaamisen yhteyttä asiakasturvallisuuteen.