Maahanmuuttajanaiset ja hoivavastuu Ylen uutisoinnissa - Heikuksela, Heidi (2023)
Tutkielman tavoitteena on selvittää, millaisia mediarepresentaatioita maahanmuuttajanaisiin hoivaajina liitetään uutisoinnissa. Suomalainen yhteiskunta on muutoksessa johtuen väestön ikääntymisestä, mikä näkyy lisääntyneenä hoidon tarpeena ja työvoimapulana hoitoalalla. Yhdeksi ratkaisuksi on ehdotettu työperäistä maahanmuuttoa. Maahanmuuton määrä Suomeen on kasvanut 1990-luvulta lähtien, mutta maahanmuuttajanaisten asema on heikko suomalaisessa yhteiskunnassa johtuen alhaisemmasta työllisyysasteesta ja hitaammasta kotoutumisesta.