Exploring employee perspectives into technology-mediated communication in multinational organizations - Christian, Esther Oluwatomisin (2023)
Tässä maisterintutkielmassa tutkittiin laadullisella näkökulmalla nuorten ammattilaisten kokemuksia tietointensiivisissä ja teknologiasta riippuvaisissa monikansallisissa organisaatioissa ja selvitettiin TMC: n vaikutusta viestinnän dynamiikan ja ihmissuhteiden eri näkökohtiin. Erilaisia ammatillisia taustoja edustavien henkilöiden syvähaastattelujen avulla tutkimuksessa pyrittiin tarkastelemaan nuorten ammattilaisten käsityksiä TMC: n vaikutuksesta työpaikkasuhteisiin ja tutkimaan kohdattuja kulttuurienvälisen viestinnän haasteita. Tulos paljastaa teknologian monitahoisen roolin tehokkaan viestinnän edistämisessä organisaatiorajojen sisällä ja niiden ulkopuolella. Tulokset korostavat teknologian ratkaisevaa roolia yhdistävänä voimana, joka mahdollistaa saumattoman vuorovaikutuksen esimerkiksi yhteistyön, tietojen jakamisen, tehtävien jakamisen ja verkkokaupan aloilla yli maantieteellisten rajojen. TMC: n on kuitenkin todettu olevan rajallinen väline ihmissuhteiden solmimisen helpottamisessa, koska fyysinen läsnäolo puuttuu ja koska se ei kykene välittämään sanattomia vihjeitä, kuten tunteita ja eleitä, mikä estää vahvojen ihmissuhteiden ja sitoutumisen tunteen kehittymisen. Kulttuuri-identiteetit kietoutuvat yhteen koko kertomuksen ajan, ja kohteliaisuus, kunnioitus ja kohteliaisuus nousevat esiin tehokkaan viestinnän keskeisinä tekijöinä. Käyttäjät käyttävät myös vaihtoehtoisia välineitä, kuten hymiöitä, jäljitelläkseen tunneilmaisuja ja edistääkseen selkeyttä tekstiviestinnässä, erityisesti samassa hierarkiassa olevien kollegojen kanssa. Työssä korostettiin kulttuurisen älykkyyden tarpeellisuutta, koska TMC: n rajoitukset kulttuurienvälisen viestinnän kriittisten elementtien välittämisessä ovat suuret. Yleisesti ottaen osallistujat ilmaisivat sekä myönteisiä että kielteisiä käsityksiä TMC: n vaikutuksesta viestintään ja ihmissuhteisiin. Tämä osoittaa, että tarvitaan dynaamista ja jatkuvasti kehittyvää lähestymistapaa, jossa yhdistetään eri foorumeiden edistysaskeleet, jotta voidaan vastata heidän tarpeisiinsa tehokkaan ihmissuhdevuorovaikutuksen osalta, mikä voi lisätä sitoutumista ja tuottavuutta työssä.