Korkeaintensiteettisen intervalliharjoittelun aikaansaamat adaptaatiot rasvan hapettumisessa hormonaalista ehkäisyä käyttävillä ja eumenorrisilla naisilla - Haavisto, Nina (2023)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten sukupuolihormonit ja veren rasva-arvot vaikuttavat liikunnan aikaiseen rasvan hapettumiseen hormonaalista ehkäisyä käyttävillä ja eumenorrisilla naisilla. Lisäksi selvitettiin korkeaintensiteettisen intervalliharjoittelun vaikutuksia rasvan hapetukseen ja sitä, eroavatko adaptaatiot ryhmien välillä.