Länsimaat eduskuntapuheessa - Räsänen, Tanja (2023)
Tämän maisterintutkielman kolme tutkimuskysymystä ovat: 1) Millaisia merkityksiä länsimaat saavat eduskunnassa pidetyissä puheenvuoroissa? 2) Millä tavoin puheenvuorot osallistuvat länsimaiden rakentumiseen kuviteltuna yhteisönä? 3) Millaisia valtasuhteita puhe länsimaista heijastaa? Tutkielman aineisto on koottu eduskunnan täysistunnoissa pidetyistä puheenvuoroista, joissa esiintyy sana länsimaa(t). Aineisto rajautuu täysistuntojen pöytäkirjoihin vuodelta 2015 maaliskuuhun 2020. Tarkastelen puheenvuoroja kriittisen diskurssianalyysin keinoin hyödyntäen kuvitellun yhteisön käsitettä.