“Women have stopped becoming mothers and men have let that happen.” : fatherhood and motherhood in Yoshiyuki Tomino’s Mobile Suit Gundam franchise - Ilomäki, Kim (2023)
Ohjaaja Yoshiyuki Tominon luoma Mobile Suit Gundam animesarja on yksi maailman suosituimmista. Analyysini keskittyy kahteen tv-sarjaan; Mobile Suit Gundam (1979) ja Mobile Suit Victory Gundam (1993) ja yhteen elokuvaan Mobile Suit Gundam F91 (1991). Tutkimuskysymykseni liittyvät isyyden ja äitiyden representaatioihin näissä teoksissa. Ohjaaja Tominon mielestä julkisesti esitettävän teoksen on oltava jakamisen arvoinen. Aiempaa tutkimusta on myös tehty, joka osoittaa että lasten mediankulutuksella on vaikutus heidän kehitykseensä ja ymmärrykseensä. Tominon sarjat ovat ensisijaisesti suunnattuja nuorille pojille mutta niillä on aina ollut kaikenikäisiä ja sukupuolisia faneja.