Aimbottien havaitseminen keinotekoisilla neuroverkoilla - Kahilainen, Niko (2023)
FPS-peleissä aimbottien käyttäjillä on epäreilu etu suhteessa rehellisiin pelaajiin, mutta huijausohjelmien käytön havaitseminen perinteisin keinoin on jatkuvaa kissa ja hiiri -leikkiä. Ratkaisuksi tähän on usein ehdotettu ja sovellettukin erilaisia koneoppimisen menetelmiä, sillä peleistä on helppo kerätä monenlaista dataa pelaajien käytöksestä. Tässä tutkielmassa kerätään aineistoa pelisessiosta, ja tutkitaan miten yksinkertainen keinotekoinen neuroverkko onnistuu erottamaan huijausohjelman käyttöä rehellisestä pelaamisesta. Mallin suorituskykyä verrattiin aikaisempaan vastaavaan tutkimukseen aiheesta.