Yläkoululaisten nuorten ajattelutapoja älykkyydestä ja liikunnallisesta lahjakkuudesta - Kettunen, Sauli (2023)
Tämän pro gradu- tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää yläkouluikäisten nuorten ajattelutapoja älykkyydestä ja liikunnallisesta lahjakkuudesta. Tutkimuksen avulla oli tarkoitus saada selville, missä määrin kasvun ajattelutapa ja muuttumaton ajattelutapa ilmenevät oppilaiden omissa ajattelutavoissa. Lisäksi tutkimuksella selvitettiin, onko ajattelutavoilla älykkyydestä ja liikunnallisesta lahjakkuudesta yhteyttä keskenään.