Musiikkiterapeuttiset menetelmät neurologisessa fysioterapiassa - Virtanen, Minttu (2023)
Tutkimuksen tarkoitus oli selvittää, millaista hyötyä musiikkiterapeuttisten menetelmien käytöstä on neurologisessa fysioterapiassa. Kyseessä oli moniammatillinen haastattelututkimus, jonka kohteena oli viisi musiikkiterapeuttisia menetelmiä työssään hyödyntävää fysioterapeuttia. Monipuolisen kokemuspohjan ansiosta heillä on hiljaista tietoa siitä, mitkä musiikkiterapeuttiset menetelmät parhaiten sopivat neurologiseen fysioterapiaan sekä siitä, mille asiakasryhmälle ne parhaiten soveltuvat. Alan pioneereina heillä on myös kokemusta siitä, mitä menetelmien yhdistämisessä on hyvä ottaa huomioon. Tämän haastattelututkimuksen perusteella voidaan sanoa, että musiikkiterapeuttiset menetelmät sopivat mainiosti neurologiseen fysioterapiaan, mutta niiden käyttö vaatii pelisilmää.