Low-code alustojen vertailu ja arviointi - Rahkola, Juha-Matti (2021)
Tässä tutkielmassa tutkittiin low-code -sovelluskehitysalustoja vertailemalla niiden ominaisuuksia, toiminnallisuuksia, sekä käyttökokemusta keskenään. Vertaillut alustat olivat Visual LANSA, OutSystems, sekä Mendix. Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena empiirisenä toimintatutkimuksena, jossa tutkielman laatija kehitti kolmella eri low-code -sovelluskehitysalustalla ruokareseptejä ylläpitävän web-sovelluksen. Kehitysalustoilla toteutettiin tietty määrä kehityskertoja, joiden jälkeen kirjoitettiin dokumenttiin kehityskerran havainnot, tuntemukset ja työtunnit. Low-code -sovelluskehitys on nopeasti kasvava tietotekniikan ala, joka kaipaisi lisätutkimusta.