Työntekijöiden näkemyksiä edunvalvonnan toteutumisesta kehitysvammaisten asumisyksiköissä asiakasturvallisuuden näkökulmasta - Karhapää, Päivi (2023)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkasteltiin vammaisten asumisyksiköiden työntekijöiden näkemyksiä siitä, miten vammaisten edunvalvonta näyttäytyy kehitysvammaisten asumisyksiköissä asiakasturvallisuuden näkökulmasta. Asumisyksiköissä edunvalvojina toimivat yleiset edunvalvojat tai omaisedunvalvojat, sekä osalla asiakkaan omainen voi toimia asioidenhoitajana ilman virallista edunvalvontapäätöstä. Asiakasturvallisuuden kysymykset koskettavat kaikkia sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaita, mutta erityisesti heikoimmassa asemassa olevia tulee tukea asiakasturvallisuuden toteutumiseksi.