Lasten kohtaama parisuhdeväkivalta : lasten subjektiuden tarkastelua yhteiskuntatieteellisestä lapsuustutkimuksesta käsin - Kaasinen, Selina (2023)
Tämän kandidaatintutkielman keskeinen tehtävä on ollut selvittää kuvailevan kirjallisuuskatsauksen avulla, kuinka laadullisissa tutkimuksissa lapset tuovat esille omaa subjektiuttaan kohdatessaan parisuhdeväkivaltaa. Tutkielman aineisto perustuu laadullisiin eurooppalaisiin ja pohjoismaisiin tutkimuksiin koskien lasten kohtaamaa parisuhde- ja perheväkivaltaa. Tutkielmassa tarkastellaan erityisesti lasten subjektiutta ja toimijuutta heidän kohdatessaan parisuhdeväkivaltaa. Teoreettinen viitekehys rakentuu yhteiskuntatieteellisen lapsuustutkimuksen ja parisuhdeväkivallan käsitteistön ympärille.