Saavutettavuus on meidän jokaisen vastuulla : kehittämistutkimus julkisen organisaation henkilöstön saavutettavuusosaamisen kehittämisestä - Häkkinen, Sanna (2023)
Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) edellyttää, että julkisten organisaatioiden verkkopalvelut ovat saavutettavia. Käytännössä se tarkoittaa sekä saavutettavuuden huomiointia sisällöntuotannossa että teknisten saavutettavuuskriteerien noudattamista digitaalisten palvelujen suunnittelussa, toteutuksessa ja ylläpidossa. Saavutettavuuden toteuttaminen edellyttää organisaatioiden henkilöstöltä uudenlaista osaamista, ja organisaatioiden johdolta puolestaan kykyä tukea ja varmistaa saavutettavien palvelujen tuottamisen puitteet ja prosessit. Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää, miten julkisen organisaation henkilöstön saavutettavuusosaamista voi jäsentää erilaisia tehtäviä ja tarpeita vastaavalla tavalla. Lisäksi tavoitteena oli laatia koulutusmalli, joka varmistaisi henkilöstön tarkoituksenmukaisen saavutettavuusosaamisen hallinnan ja ajan tasalla pysymisen.