Totuudenetsijät : Pekka Ervastin teosofinen tulkinta Kalevalasta - Puttonen, Jenna (2023)
Käsittelen tutkielmassani suomalaisen teosofin Pekka Ervastin teosofista tulkintaa Kalevalasta. Käytän esimerkkeinä Uuden Kalevalan 16. ja 17. runoja, Väinämöisen matkaa Tuonelaan ja tapaamista Antero Vipusen kanssa. Runot käsittelevät Väinämöisen pyrkimystä löytää kolme puuttuvaa sanaa, joita hän tarvitsee saadakseen rakentamansa veneen valmiiksi. Hän matkaa ensiksi Tuonelaan ja lopuksi vanhan tietäjän Antero Vipusen luokse ja lopulta hän antaa puuttuvat sanat Väinämöiselle.