Yhteisöpalautteen hyödyntäminen Dwarf Fortress -pelin käyttöliittymän uudelleensuunnittelussa - Juola, Daniel (2023)
Yhteisöpalautteen käyttö ohjelmistokehityksessä on lisääntynyt voimakkaasti viime aikoina, mutta ilmiötä on tutkittu suhteellisen vähän. Tässä tutkielmassa tehtiin tapaustutkimus kyseisestä aiheesta. Dwarf Fortress -pelin viimeaikainen käyttöliittymän uudelleensuunnittelu oli aiheen kannalta relevantti ja mielenkiintoinen tapaus, joten tutkimus keskittyi siihen. Tarkoituksena oli selvittää, miten yhteisöpalautetta käytännössä hyödynnettiin vertailemalla käyttöliittymän eri versioita sekä niistä annettua palautetta. Lisäksi tutkimuksessa haastateltiin pelin pääkehittäjää. Tulosten perusteella yhteisöpalaute on kehittäjille hyödyllinen resurssi, jonka hyödyntämisessä pitää kuitenkin huomioida esimerkiksi sen tulkinnanvaraisuus, monipuolisuus ja laadun vaihtelu.