Koronapandemian vaikutus ohjelmistokehittäjien tehokkuuteen ja hyvinvointiin - Sundberg, Tom (2023)
Tutkielmassa pyritään löytämään ja selittämään COVID-19 -pandemian vaikutuksia ohjelmistokehittäjien tehokkuuteen ja hyvinvointiin kirjallisuuskatsauksen keinoin. Aiheen tutkiminen on tärkeää, sillä COVID-19 -pandemian vaikutukset ohjelmistokehittäjien tehokkuuteen ja hyvinvointiin voivat olla kauaskantoisia. On myös hyvä pitää mielessä, että kyseinen pandemia ei todennäköisesti jää viimeiseksi ihmiskunnan kokemaksi pandemiaksi. Lisäksi COVID-19 -pandemian mukanaan tuoma etätyöskentely näyttäisi jäävän vakituiseksi käytännöksi moniin ohjelmistoalan organisaatioihin. Tutkielman tuloksista voidaan todeta, ettei COVID-19 -pandemian ja sen vuoksi laajamittaisesti käyttöön otetun etätyön vaikutukset tehokkuuteen ja hyvinvointiin ole yksiselitteisiä, vaikka vaikutukset näyttäisivät muuttuvan positiivisemmiksi koronapandemian edetessä.