Artificial intelligence agents in game design : overview and case study - Bazhenova, Valeria (2023)
Pelisuunnittelu, pelin audiovisuaalinen esitys sekä vaikeustason räätälöinti luovat optimaalisen pelikokemuksen videopeleissä. Tämä pro gradu -tutkimus käy läpi tekoälyn suunnitteluprosessia sekä ehdottaa pelijännitettä mittaava viitekehystä video-pelien tekoälyn arviointiin. Lisäksi ehdotettu viitekehys arvioitiin tapaustutkimuksen aikana. Tapaustutkimuksessa kehitettiin tekoälyagentti proseduraalista tasojen generointia varten 'rogue-like' pelissä.