OT-seulan kokeilu asiakkuussegmentoinnin välineenä : vaativimman tason asiakkuuksien tunnistaminen huostaanoton asiakirjoista vaativuutta jäsentämällä - Hopiavuori, Noora (2023)
Maisterintutkielmassa on kyse OT-seulan kokeilusta asiakkuuksien vaativuuden arviointivälineenä lastensuojelun sijaishuollossa. OT-seula on apuväline tunnistamaan sijaishuollossa sosiaalityön erityistä osaamista ja integratiivista työskentelyä edellyttävät vaativimmat asiakkuudet, joista voidaan puhua ”OT-tasoisina”. OT-seulalla tehtävä arviointi voi mahdollistaa asiakkuuden asemoinnin, eli segmentoinnin, uudessa kehitteillä olevassa kolmiportaisessa palvelurakenteessa. Kokeilemalla OT-seulaa paikallisella tasolla lastensuojelun sijaishuollossa kohdeaineistona oleviin huostaanoton asiakirjoihin tuodaan kokemustietoa kehittämistyön jatkumisen tueksi. Teoreettisena kehyksenä tutkielmassa sosiaalityön profession taustateorioina nimeä saaneet pragmatismi sekä kompleksisuusteoria, jotka keskeisesti liittyvät laajemminkin sosiaalityön vaikuttavuuden ja tehokkaiden käytäntöjen tutkimisen haasteisiin sekä välineellisen arvioinnin vierauteen.