Opettajakoulutuksen hyödyt urheiluvalmennuksessa - Lemettinen, Arvi-Matti; Leskinen, Lauri (2023)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten opettajankoulutus on hyödyttänyt kilpa- ja huippu-urheilun valmentajien valmennustyöskentelyä. Aikaisemmista tutkimuksista, esimerkiksi valmentajakyselystä (2019) on havaittavissa korkeamman koulutustason ja laadukkaan valmennuksen yhteys toisiinsa. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia mahdollisia hyötyjä ja työkaluja opettajankoulutus oli antanut opettajankoulutuksen käyneille valmentajille.