Sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnin vaihtelu : työhyvinvointia heikentäviä ja edistäviä tekijöitä - Korpela, Anu (2023)
Sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointiin liittyvät haasteet ovat monilta osin tiedossa. Tutkimuksen aiheena sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointi ei ole uusi, sitä on tutkittu jo vuosikymmenten ajan, mutta edelleen aihe on ajankohtainen. Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnin vaihteluun vaikuttavia tekijöitä, ja tutkielma vastaa kysymykseen, mitkä tekijät heikentävät ja edistävät sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointia. Tutkielman tutkimusmenetelmänä on käytetty kuvailevaa kirjallisuuskatsausta. Tutkimusaineisto koostuu kahdesta väitöskirjasta ja kahdeksasta tieteellisestä tutkimusartikkelista, joissa käsitellään sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointia erilaisista näkökulmista. Aineiston analyysissä on käytetty teemoittelua.