Yhdessä yksin : Gemeinschaft ja Gesellschaft hätämajoituksessa yöpyvien ihmisten välillä. - Pihlajaniemi, Emmi (2023)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää etnografisen havainnoinnin avulla, millainen yhteisö muodostuu ihmisten kesken hätämajoituksessa, joka on tarkoitettu Suomessa ilman kotikuntaa oleskeleville ulkomaalaisille. Tutkimuksen tutkimuskysymykset ovat 1) Millaisilla tavoilla hätämajoituksessa yöpyvät ihmiset ovat yhdessä? ja 2) Miten Gemeinschaft ja Gesellschaft näkyvät yöpyjien välisissä yhteenliittymissä?