Näkymätön ja kuulumaton : työyksinäisyyttä kokeneiden käsityksiä työyhteisön vuorovaikutuksesta - Viren, Johanna (2023)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli lisätä ymmärrystä työyhteisön vuorovaikutuksen merkityksestä työyksinäisyyden eli työyhteisössä koetun yksinäisyyden kokemiselle. Tähän tavoitteeseen pyrittiin tarkastelemalla työyksinäisyyttä kokeneiden käsityksiä työyhteisön vuorovaikutuksesta sekä heidän mahdollisuuksiaan osallistua vuorovaikutukseen. Tutkielman näkökulmina työyksinäisyyteen toimivat työyhteisöön kuuluminen, sosiaalinen tuki ja vuorovaikutussuhteet, huomioiden aiemmat tiedot yksinäisyyden ilmenemisestä vuorovaikutuksessa. Tutkielmassa oli laadullinen tutkimusote, ja sen aineisto koostui 11 anonyymistä vastauksesta laadulliseen verkkokyselyyn. Aineisto analysoitiin laadullisella tyypittelyllä, joka eteni teemoittelun kautta.