Keihäänheittäjien yläraajan liikelaajuuksien ja lihasvoiman yhteydet heittokäden urheiluvammoihin : viiden kuukauden seurantatutkimus - Hietaharju, Lauri (2023)
Heittokäden akuutit- ja rasitusperäiset urheiluvammat ovat yleisiä yli olan heittolajeissa. Aiemmassa kirjallisuudessa on havaittu erilaisten yläraajan toiminnallisten liikkuvuus- ja lihasvoimaominaisuuksien olevan yhteydessä heittokäden loukkaantumisiin. Tämän tutkielman tarkoituksena oli tarkastella keihäänheittäjien yläraajan liikkuvuus- ja voimaominaisuuksien yhteyttä heittävän käden urheiluvammoihin viiden kuukauden seurannassa.