Die berufliche Identität der künftigen multidisziplinären Sprachexperten : Erfahrungen aus der Fachrichtung Deutsche Sprache und Kultur - Airaksinen, Noora (2023)
Nykyajan tietoyhteiskunnan työelämässä yhä keskeisempää on tieto- ja asiantuntijatyö, joka vaatii kielen ja kielenkäytön tuntemusta. Lisäksi palkkatyössäkin korostuu yrittäjämäinen ote työhön sekä jatkuva muutos, joiden takia on tärkeää tuntea itsensä ja osaamisensa suhteessa työhön ja ammattiin. Tätä itsetuntemusta voidaan kuvata ammatillisen identiteetin käsitteellä. Näiden yhteiskunnallisten aspektien innoittamana tässä maisterintutkielmassa tutkitaan tulevien monialaisten kieliasiantuntijoiden ammatillista identiteettiä. Tutkimuksen tarkoitus on saada selville, mistä aineksista tulevat monialaiset kieliasiantuntijat kokevat ammatillisen identiteettinsä muodostuvan, miten se kehittyy ja millaisia tuntemuksia kehitysprosessiin liittyy. Tutkimuksen kohderyhmäksi valittiin tulevat saksan kielen ja kulttuurin monialaiset kieliasiantuntijat, koska heitä ei ole aikaisemmin tutkittu ammatillisen identiteetin näkökulmasta.