Relationships between technical and physical characteristics in air rifle shooting and changes in shooting performance over a prolonged shooting session - Wedman, Pasi (2023)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko ampujan maksimaalisella hapenottokyvyllä ja maksimaalisella isometrisellä voimalla merkitsevää korrelaatiota heidän ampumatekniseen suoritukseensa: osumaan, tähtäyspisteen liikkeeseen ja tasapainoon. Tutkimuksella pyrittiin myös selvittämään, onko eri ryhmien väleillä eroja edellä mainittujen muuttujien suhteen. Lopuksi pyrittiin myös selvittämään, aiheuttaako ylipitkä ampumasuoritus havaittavia muutoksia mitatuissa muuttujissa.