Esiopetushenkilöstön kokemukset liikunnan merkityksestä ylivilkkaan ja/tai tarkkaavaisuus- ja keskittymispulmaisen lapsen keskittymiskykyyn. - Arvola, Sanna (2023)
Tutkimuksessa tarkastellaan sitä, voidaanko lyhyen liikunnallisen tauottamisella avulla tukea lapsen keskittymistä opetuksen ja ohjatun toiminnan aikana. Toiminnan tauottamisen toteuttamisessa on olennaista suunnitella toiminta väljästi, jolloin opetusta voidaan tauottaa ja selittää lapselle miten ja missä tauottaminen tapahtuu. Tutkimuksessa havaittiin opetuksen tauottamisen lyhyen liikunnallisen toiminnan avulla tukevan lapsen keskittymiskykyä ja vireystilaa.