Toimiiko merkityksellisyyden kokeminen ”hoitokeinona” työn kasvavien vaatimusten aiheuttamaan uupumukseen? : työn merkityksellisyyden muuntava vaikutus työn intensifikaation ennustusvoimasta työuupumukseen tieteilijöillä - Löppönen, Aino (2023)
Tässä tutkimuksessa selvitettiin, muuntaako työn merkityksellisyyden kokeminen työn intensifikaation yhteyttä työuupumukseen tieteentekijöillä ja professoreilla ja ennustaako työn intensifikaatio työuupumusta. Pitkittäistutkimuksen kyselyaineisto (n=374) on kerätty vuosina 2017 ja 2019 ja sen kohderyhmänä ovat professorit ja tieteentekijät eli tieteilijät. Tutkituista professoreita oli 127 (34%) ja tieteentekijöitä 247 (66%).