Yksinäisyys ja tunneilmapiiri Tove Janssonin kuvituksissa kirjaan Muumipappa ja meri - Kallio, Meri (2023)
Maisteritutkielmassa tarkastellaan Tove Janssonin romaania Muumipappa ja meri (1965) yksinäisyyden ja tunneilmaisun näkökulmasta. Yksinäisyys näyttäytyy tutkielmassa vuorovaikutuksellisena prosessina, kokemuksena ja tunteena. Tutkielman tavoitteena on tarkastella visuaalisen kerronnan menetelmiä, joilla Tove Jansson ilmaisee yksinäisyyden kokemuksia. Tutkimusaineisto koostuu Tove Janssonin alkuperäisteoksista sisältäen julkaistuja kuvituksia, julkaisemattomia kuva-aiheita ja luonnoksia. Aineiston luonne mahdollistaa vertailevan visuaalisen analyysin Janssonin eri kuvitusversioiden välillä. Samalla se johdattaa Janssonin kuvitustyön prosessin tarkasteluun.