Hyvällä alkuarvioinnilla on vaikutusta : laadukkaan alkuarvioinnin elementit - Polvinen, Heidi (2023)
Kandidaattitutkielma käsittelee laadukasta lapsiperheiden alkuarviointia. Alkuarviointi on tärkeä osa sosiaalityötä ja lastensuojelua. Se voi toimia interventiona tilanteessa, jossa lapsesta tai perheestä on herännyt huolta. Se voi myös nostaa esiin tuen tarpeita ja valmistella asiakasta jatkotyöskentelyä varten. Hyvällä alkuarvioinnilla voidaan siis puuttua ongelmiin, edesauttaa tarvittavaa muutosta ja tukea perhettä. Tämän tutkielman tarkoitus on tarkastella suomalaista alkuarviointia ja sitä, millaista on hyvä lapsen tilanteen ja tuen tarpeen arviointi.