Solvent effect on gel formation and properties of peptide-based gels - Nikkola, Veera (2023)
Tämä opinnäytetyön kirjallisuuskatsaus käsittelee erilaisten liuottimien vaikutusta orgaanisten peptidipohjaisten geelien valmistukseen, morfologiaan ja ominaisuuksiin. Tutkielmassa perehdytään erityisesti liuottimien polaarisuuden, erilaisten liuotinseosten ja liuottimen pH:n vaikutuksiin geeliytymisprosessissa. Tutkielman lopuksi käsitellään erilaisia sovelluksia, joissa organogeelejä monipuolisine ominaisuuksineen on käytetty hyödyksi lääketieteellisten sovelluksien alustoina.