BODIPY-yhdisteiden käyttö fotodynaamisessa syövän hoidossa - Luukkonen, Aino (2023)
Tämä kandidaatin tutkielma käsittelee BODIPY-yhdisteiden käyttöä syövän fotodynaamisessa terapiassa. Tutkielmassa syvennytään BODIPY-yhdisteiden perusrakenteeseen, ominaisuuksiin ja kliinisiin sovellusmahdollisuuksiin syövän fotodynaamisen hoidon näkökulmasta. Tutkielmassa käydään läpi osaa tunnetuista strategioista muokata BODIPY-yhdisteitä lääkinnälliseen käyttöön sopivaksi. Tähän on olemassa lukuisia muitakin tehokkaista menetelmiä, joita tässä tutkielmassa ei rajauksen vuoksi käsitellä. Nykyisen tutkimuksen perusteella BODIPY-yhdisteitä on tulevaisuudessa mahdollista käyttää eri syöpätyyppien hoidossa.