’’My Power is What People Need and Want’’ : yhteisön merkitys ja rooli Kansan temppeli -kulttiuskonnossa - Lehtonen, Emmi-Julia (2022)
Tässä tutkielmassa tarkastelen yhteisön merkitystä ja roolia yhdysvaltalaislähtöisessä Kansan temppeli – kulttiuskonnossa. Tarkastelen yhteisön roolia sekä merkityksiä osana yhteiskunnasta eristäytyneen uskonnollisen ryhmän toimintaa. Kansan temppeli oli uskonnollinen yhteisö, joka toimi vuosina 1955–1978 Yhdysvalloissa sekä Guyanassa- Itsensä profeetaksi nimennyt yhteisön johtaja Jim Jones opetti jäsenille muun muassa sosialismista sekä millenarianismista, jolla tarkoitetaan ennustusta maailman loppumisesta. Tarkastelen tutkielmassani millainen merkitys yhteisöllä oli Kansan temppelissä.