Case study : employee attitudes towards corporate sustainability and expectations of environmental responsibility report's impact in an IT company - Korhonen, Ella (2023)
Tämä tutkielma tutkii työntekijöiden asenteita yritysten ympäristövastuullisuutta kohtaan sekä odotuksia, joita ympäristövastuuraportilla on työyhteisöön, työvälineisiin, toimintatapoihin, strategiaan ja päätöksentekoon pienessä IT-alan yrityksessä. Tämä tutkielma tutkii myös työntekijöiden ymmärrystä yritysten ympäristövastuusta, sen aikaisemmasta huomioimisesta yrityksessä ennen raporttia, sekä työntekijöiden kiinnostusta osallistua kestävyysaloitteisiin. Tämä tutkimus suoritettiin laadullisen data-analyysin kautta, koodaamalla viisi (5) haastattelua, jotka edustivat useita tiimejä tutkittavassa yrityksessä. Tämä tutkimus paljasti, että työntekijöiden asenteet kestävyysasioita kohtaan ovat positiiviset ja uteliaat, ja he ilmaisivat kiinnostusta kestävyysaloitteiden kokeiluun ja/tai niiden jo olemassaolevaan aktiiviseen harjoitteluun. Ympäristöasioista ei oltu puhuttu aikaisemmin tutkittavassa yrityksessä, vaikka joitakin pieniä askelia kestävyyttä kohti on jo tehty. Tutkimuksessa myös selvisi, että työntekijöillä oli monipuolinen käsitys yritysten ympäristövastuusta ennen raportin implementointia, vaikka he kokivatkin aiheen haastavana ja tuntemattomana, sekä kokoivat heidän ymmärryksensä aiheesta olevan riittämätöntä.