Lapsen nukahtamisen tukemiseen käytetyt keinot Forssén Ehrlinin unisadussa ”Kani joka tahtoi nukahtaa” - Karjula, Elena (2023)
Lapsen nukuttamistilanteet voivat olla äärimmäisen uuvuttavia tilanteita vanhemmille, jos lapsi ei nukahda monista yrityksistä huolimatta. Lapsen riittävän unen saannin turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta. Yksi riskitekijä varhaiskasvatusikäisen lapsen riittävälle unen saannille on nukahtamisen viivästyminen silloin, kun aamulla täytyy herätä varhain esimerkiksi päiväkotiin. Moni vanhempi on kokenut saavansa apua lapsen nukahtamisen tukemiseen valtavan suosion saaneesta Carl-Johan Forssén Ehrlinin unisadusta ”Kani joka tahtoi nukahtaa” (2015). Tässä tutkimuksessa selvitin, mitä lapsen nukahtamista tukevia tekijöitä kyseisessä kirjassa on käytetty. Tutkimusmenetelmänä käytin laadullista sisällönanalyysia.