Response profile of continuous and discontinuous resistance exercise - Tiilikka, Ian (2022)
Tieto ihmiskehon reaktioista vastusharjoitteluun, harjoittelun vähentämiseen ja uudelleenharjoitteluun liittyen on puutteellista. Vielä suurempi on puute tiedosta sukupuolten välisistä eroista harjoittelun, harjoittelun lopettamisen ja uudelleenharjoittelun aikana. Nämä puutteet rajoittavat näyttöön perustuvien terveys-, kuntoutus- ja urheilusuorituskäytäntöjä käsittelevän kirjallisuuden laajuutta ja syvyyttä. Näistä syistä tällä tutkimuksella oli kolme tarkoitusta. Ensinnäkin selvittää, eroavatko sukupuolet voiman heikkenemisen nopeudessa harjoittelun lopettamisen aikana. Toiseksi määrittää, eroavatko sukupuolet voimastojen palautumisen nopeudessa uudelleenharjoittelun aikana. Kolmanneksi tutkia työtä, voiman ja etäisyyden tuloa, jatkuvan ja epäjatkuvan vastusharjoittelun aikana sekä sukupuolten välillä, tarkempana mittana vastusharjoitusärsykkeelle.