Transfer in Finnish EFL learners’ pronunciation of alveolar and post-alveolar fricatives and affricates - Kovanen, Matti (2023)
Suomalaiset puhuvat englantia yleisesti ottaen hyvin. Suomalaisten puhumaa englantia kuitenkin varjostaa rallienglantina tunnettu aksentti, jonka muodostaa pitkälti suomen kielen äänteiden, etenkin konsonanttien, siirtäminen englannin kieleen. Tämä siirtovaikutuksena tunnettu ilmiö saattaa vaikuttaa paitsi siihen, kuinka ymmärrettävää suomalaisten puhuma englanti on, myös siihen, millainen mielikuva Suomesta ja suomalaisista muodostuu kansainvälisesti.