Orgaanisen taustan matriisihäiriöt ICP-analytiikassa - Rahkila, Tommi (2023)
Tämän pro gradu -tutkielman kirjallisessa osassa perehdytään yleisellä tasolla induktiivisesti kytkettyä plasmaa hyödyntäviin analyysimenetelmiin. Tarkastelussa ovat yleisimmät ICP-analyyttiset menetelmät: ICP-MS ja ICP-OES. Lisäksi näiden monialkuaineanalyysimenetelmien häiriötekijöihin syvennytään tarkemmin sekä käydään läpi erilaisten häiriöiden minimointi- ja korjaamiskeinoja.