Tunneäly sosiaalityön käytännön työssä - Lähteenmäki, Jenna (2023)
Maisterintutkielmani rakentui kahdesta päätutkimustehtävästä, joista ensimmäinen tarkastelee sosiaalityöntekijöiden ymmärrystä tunneälystä. Toinen päätutkimustehtävä puolestaan keskittyy selvittämään sitä, miten ja missä tunneälyn osa-alueet näkyvät sosiaalityön käytännön työssä sekä millainen sen merkitys on käytännön työssä sosiaalityöntekijöiden kertomana. Vaikka tunteiden ja tunneälyn merkityksellisyys sosiaalityön käytännön työssä on tunnistettu ja tunnustettu, on tämän tematiikan tutkimuskirjallisuus lisääntyvyydestä huolimatta vielä vähäistä niin kansainvälisessä mutta erityisesti suomalaisessa sosiaalityön tutkimuksessa. Tutkielman tavoitteenani on ollut syventää näkemystä siitä, miten tunneäly ymmärretään, miten se todellisuudessa käytännössä näkyy sekä millaisena sen merkitys koetaan.