Hoivaköyhyys kuulovammaisuuden ja ikääntymisen risteyksessä - Horto, Anniina (2023)
Tarkastelen tässä tutkimuksessa hoivaköyhyyttä ikääntymisen ja kuulovammaisuuden risteyksessä. Tavoitteenani on selvittää, millaista hoivaköyhyyttä kuulovammaiset ikääntyneet kokevat ja miten kuulovammaisuus ja ikääntyminen risteävinä tekijöinä vaikuttavat ihmisen toimintaan, kokemuksiin ja mahdollisuuksiin saada tarvitsemansa apu ja palvelut. Tutkimuksen aineisto koostuu yhdestätoista itse keräämästäni yli 75-vuotiaan kuulovammaisen teemahaastattelusta. Analyysimenetelmänä käytän teoriaohjaavaa sisällönanalyysia.