Sosiaalisen osallisuuden tavoitteet kuntien vammaispoliittisissa ohjelmissa - Hirvonen, Minni (2023)
Tutkielmassani tarkastelen, millaisia sosiaalisen osallisuuden tavoitteita kuntien vammaispoliittisiin ohjelmiin sisältyy. Sosiaalisen osallisuuden tavoitteet ovat keskeisiä niin kansainvälisessä, kansallisessa kuin kunnallisessakin vammaispolitiikassa. Vammaisten ihmisten osallisuus ei kuitenkaan toteudu vielä yhdenvertaisesti, minkä takia on mielekästä tutkia, millaisia sosiaalisen osallisuuden tavoitteita ohjelmissa esitetään. Sosiaalinen osallisuus on tutkimuksen keskeinen käsite ja viitekehys.