Urheiluvammat alle 18-vuotiailla kilpauimareilla Suomessa - Antikainen, Ida (2023)
Aiemman kirjallisuuden perusteella tuki- ja liikuntaelimistön kivun tai vammojen esiintyvyys kilpauimareilla vaihtelee laajasti 11–91 % välillä. Aiempi tutkimus on keskittynyt pääasiassa uinnissa yleisiin olkapään vammoihin. Pelkästään alaikäisiin kohdistunutta tutkimusta on vähän. Toistaiseksi ei ole olemassa yksiselitteistä näyttöä uintiin liittyvien urheiluvammojen riskitekijöistä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa urheiluvammojen esiintyvyyttä alle 18-vuotiailla kilpauimareilla Suomessa sekä selvittää urheiluvammoihin yhteydessä olevia tekijöitä.