Siikajoen Paavolan vesialueita eletyn arjen kulttuuriympäristöinä ja paikkakokemuksina 2020-luvulla - Tuomiranta, Henna (2023)
Fenomenologis-hermeneuttinen tapaustutkimukseni tarkastelee 2020-luvun Suomessa jokivarren maaseudun asukkaiden vesialueiden paikka- ja vesistösuhdetta. Tutkimus sijoittuu Siikajoen kuntaan Pohjois-Pohjanmaalle, Perämeren nousevan rannikkoseudun maaseudulle, Siikajoen varrella sijaitsevaan Paavolan kylään. Tutkimusaineistoni muodostuu etnografisen kenttätyön avulla tehdyistä havainnoista ja tutkimuksen teon aikaan Paavolassa tehdyistä kuudesta puolistrukturoiduista haastattelusta. Kenttätyöni jakaantui viiteen eri mittaiseen ja eri vuodenaikoina toteutuneisiin kenttäjaksoihin aikavälillä 10.7.-21.8.2022.