Kaivosteollisuuden digitaalisen alustan käytettävyys ja käyttäjäkeskeinen suunnittelu - Junkkarinen, Elli (2023)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on osoittaa käytettävyystestauksen ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun työskentelytapojen tärkeyttä kaivosteollisuuden kohdeorganisaation ketterälle ohjelmistokehitystiimille digitaalisen alustan käytettävyyden parantamiseksi. Aihetta oli tärkeää tutkia, sillä kohdeorganisaation painesuodatinkäyttöliittymälle ei ollut aikaisemmin tehty käytettävyystestausta. Käytettävyystestauksen avulla haluttiin selvittää, mitkä asiat käyttöliittymässä ovat toimivia sekä mitkä asiat vaatisivat käytettävyyden parantamista. Tämän lisäksi haluttiin tuoda esille aikaisempaan tutkimukseen perustuvia käyttäjäkeskeisen suunnittelun työskentelyperiaatteita, joita kohdeorganisaation ketterässä ohjelmistokehitystiimissä voitaisiin hyödyntää alustan käytettävyyden parantamista ajatellen. Tutkimus toteutettiin hyödyntäen ja soveltaen suunnittelutieteen prosessimallia, joka eteni managereille tehdystä alkukartoituskyselystä käytettävyyden testaamiseen ja sitä kautta parannusehdotuksen suunnitteluun ja sen esittelyyn. Käytettävyystesteissä hyödynnettiin ääneen ajattelun tutkimusmetodia sekä tämän jälkeen empiirisen aineiston analyysiin hyödynnettiin temaattista analyysia tärkeimpien käytettävyyteen liittyvien tekijöiden löytämiseksi. Keskeisimpänä tutkimustuloksena tutkielmasta saatiin parannusehdotus, joka ehdottaa ketterälle kehitystiimille käyttöliittymään korjattavia muutoksia tehtäväjonoon asetettavien tikettien muodossa. Tikettejä olivat muun muassa pylväsdiagrammikomponentin bugikorjaus, ohjelaatikkokomponentin suunnittelu ja kehitys sekä käyttöliittymän indikaattoreiden päivitys. Parannusehdotuksessa ehdotettiin myös käyttäjäkeskeisen suunnittelun työskentelyperiaatteita. Näitä olivat avoin keskustelu suunnittelijoiden, kehittäjien ja sidosryhmien kesken sekä käyttäjien syvällisen ymmärtämisen lisääminen. Myös ehdotettiin design studio -työpajojen pitämistä kehitystiimissä, jotta kehittäjät ja suunnittelijat voisivat jakaa omaa osaamistaan keskenään sujuvammin. Tutkimus lisää vahvistusta sille, kuinka käytettävyystestauksella voidaan saada yksityiskohtaista ja hyödyllistä tietoa erilaisten järjestelmien käytettävyyden parantamisessa. Ensisijaisesti tutkimuksen kontribuutio on käytäntöön, sillä se auttaa kohdeorganisaation ketteriä kehitystiimejä menestymään työssään entistä käyttäjäläheisemmin lisäämällä työskentelytapoihinsa käyttäjäkeskeisen suunnittelun työskentelyperiaatteita.