Nuorten tiedontarpeet, tyytyväisyys ja koettu apu OmaKS:n seksuaalineuvonnan chatissa - Herrala, Miia (2023)
Nuorten seksuaaliterveyden edistäminen on tärkeää, sillä nuoret ovat erityisen alttiita seksuaaliselle riskikäyttäytymiselle. Seksuaalinen riskikäyttäytyminen voi olla yhteydessä niin fyysisiin kuin psyykkisiinkin vahinkoihin, kuten sukupuolitauteihin, ei-toivottuun raskauteen, väkivaltakokemuksiin tai mielenterveyden häiriöihin. Kansainvälisesti vertailtuna suomalaisnuorten seksuaaliterveystilanne voidaan nähdä hyvänä, mutta nuorten seksuaaliterveyden edistämiseksi on edelleen tehtävä työtä. Nuorten seksuaaliterveyden edistämiseksi on tärkeää kuunnella nuorten tarpeita niin seksuaalikasvatuksen kuin seksuaaliterveyspalveluidenkin suhteen. Aiempaa tutkimustietoa suomalaisnuorten tarpeista näihin liittyen on saatavilla niukasti. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää nuorten tiedontarpeita OmaKS:n seksuaalineuvonnan chatissa sekä iän ja sukupuolen yhteyttä tiedontarpeisiin ja nuorten tyytyväisyyttä ja koettua apua OmaKS:n seksuaalineuvonnan palvelusta.