Vastuullisen designbrändin rakentaminen - Makkonen, Sara (2023)
Johdonmukainen vastuullinen toiminta kohti kestävämpää tulevaisuutta on yhä tärkeämpää. YK:n jäsenmaat ovat sopineet 17 kestävän kehityksen tavoitetta. Tavoitteessa 12 pyritään kannustamaan yrityksiä kestävämpiin käytäntöihin ja vastuulliseen toimintaan yritysvastuullisuudella. Markkinoinnissa vastuullisuus ja kestävyys ovat keskeisiä aiheita, sillä niiden avulla voidaan edistää kestävimpiä kulutustottumuksia ja elämäntapoja. Kuluttajien asenteissa suhteessa käyttäytymiseen on havaittu kuitenkin ”vihreä kuilu” -ilmiö (engl. green gap), johon vaikuttaa kuluttajien luottamus brändin vastuullisuudesta. Vastuullinen brändin rakentaminen ja vastuullinen design korostavat merkitystään tässä.