"Hiiteen tämän maailman pauhu" : impivaaralaisuus Seitsemässä veljeksessä ja sen yhteydet suomalaiseen metsäkansanarratiiviin - Grünthal, Ilmar (2023)
Käsittelen tutkielmassani impivaaralaisuuden merkitysten rakentumista Seitsemän veljestä -romaanissa sekä kyseisten merkitysten yhteyksiä suomalaiseen metsäkansanarratiiviin. Erittelen impivaaralaisuuden eri ulottuvuuksia teoksessa niin sen kielen kuin sisällönkin avulla. Lisäksi suhteutan havaintojani sellaisiin kansallisiin konteksteihin, joissa suomalaisuusdiskurssit yhtenevät Seitsemässä veljeksessä esiintyvien impivaaralaisuusdiskurssien ja -merkityksien kanssa.