Palvelumuotoilun käytänteet MyJYU-mobiilisovelluksen kehitystyössä - Rantala, Fanni (2023)
MyJYU-mobiilisovelluksen kehitystyössä hyödynnettiin alusta alkaen palvelumuotoilun prosesseja ja työkaluja. MyJYU-mobiilisovellus on hyvä esimerkkitapaus digitaalisesta palvelumuotoilusta. Kandidaatintyössä selitystä etsittiin siihen, miten palvelumuotoilun käytänteitä on hyödynnetty MyJYU-mobiilisovelluksen kehitystyössä ja miten nämä käytännöt ovat soveltuneet kehitystyöhön. Tutkimustapana käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusta. Tutkimus toteutettiin selittävänä tapaustutkimuksena. Tapaustutkimukseen sisältyi empiirisen tutkimuksen osan, joka toteutettiin osallistuvana havainnointijaksona. Aineiston analyysi toteutettiin teoriaohjaavana sisällönanalyysinä. Tutkimuksentulokset esiteltiin havainnointijaksolle luodun taulukon avulla. Taulukossa määriteltiin palvelumuotoiluprosessille viisi vaihetta: määrittely, tutkimus, suunnittelu, toteutus ja arviointi. Havainnot luokiteltiin ja kategorisoitiin näiden viiden vaiheen avulla. Tutkimustuloksien ja kirjallisuuden pohjalta voitiin todeta, että MyJYU-mobiilisovelluksen kehitystyössä on hyödynnetty laajasti palvelumuotoilun prosesseja, työkaluja ja periaatteita. Lisäksi havainnoinnin perusteella voitiin tehdä johtopäätös, jonka mukaan palvelumuotoilu soveltuu MyJYU-mobiilisovelluksen kehitystyöhön sekä sen laajempaa hyödyntämistä voidaan suositella MyJYU-mobiilisovelluksen tulevassa kehitystyössä.